AKTUELNO

Gradska opđština Rakovica u saradnji sa Centrom za kulturu i obrazovanje Rakovica organizuje veliki broj besplatnih programa, škola i kreativnih radionica za sve naše sugrađane.

U skladu sa merama zaštite građana, grupe su ograničene na najviše 50 učesnika, koji će, u dogovoru sa moderatorima, biti raspoređeni po sekcijama.

U ponudi su sadržaji za naše najmlađe sugrađane: Balet za decu, Škola pevanja za decu, Likovna radionica za decu i Škola glume za decu

Za sugrađane starije od 18 godina u ponudi su: Rekreativni folklor za odrasle, Rekreativni balet za odrasle, Škola glume za odrasle, Početni kurs engleskog jezika za starije od 60 godina, Osnove rada na računaru za odrasle

Besplatni sadržaji će se održavati u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, u periodu od 25. maja do 1. jula 2020. godine. Prijave ćemo primati do 22. maja, na mejl: kcrakovica@gmail.com. U prijavi je obavezno napisati sledeće podatke: Ime i prezime polaznika (u slučaju radionica za decu i ime i prezime roditelja/staratelja), godište polaznika, kontakt telefon; naziv radionice koju želite da pohađate.

Broj učesnika je ograničen, shodno trenutnoj situaciji i uslovima rada u grupama. Termine održavanja radionica i škola će odrediti moderatori, nakon formiranja grupa Svi polaznici koji su se na vreme prijavili, biće obavešteni o prvom terminu i mestu održavanja radionice. Nakon popunjavanja svih mesta, moderatori radionica će organizovati grupe i termine radionica. Detaljnija obaveštenja o svakom pojedinačnom programu, možete preuzeti na sajtu Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Besplatni sadržaji namenjeni deci:

1. U okviru Baletskog studija „Maga Magazinović“, pri Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, biće organizovani termini za sve zainteresovane male buduće balerine i baletane.2. Škola pevanja, koja radi pri Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, ovakav vid besplatnih sadržaja organizuje uz mogućnost prijema najdarovitijih članova u naš hor i pevačku grupu. Moderator radionice biće Milica Ilić.3. Kreativne i likovne radionice, tradicinalno organizujemo u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, već godinama. Moderator ove kreativne radionice će biti akademski umetnik Petar Goljović Kras.4. Škola glume je mesto gde se deca uče javnom i scenskom nastupu, koordinaciji, pravilnom govoru, alii rade na jačanju samopouzdanja. Radionicu vode diplomirani glumci sa iskustvom u struci i pedagoškom radu: Jelena Velkovski i Nikola Simić.

Besplatni sadržaji namenjeni sugrađanima starijim od 18 godina:

1. Rekreativni folklor će se odvijati u prostorijama KUD Koturović, u okviru Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica. Vode ga profesionalni igrači sa dugogodišnjim iskustvom u radu.2. Najnoviji trendovi, sve češće nude i balet kao vid rekreacije za odrasle. U okviru Baletskog studija „Maga Magazinović“, pri Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, biće organizovani termini za sve zainteresovane.3. Škola glume za starije od 18 godina, koju vode diplomirani glumci sa višegodišnjim iskustvom na sceni Jelena Velkovski i Nikola Simić, spoj je kreativnosti, javnog nastupa i glume za odrasle, koji imaju i terapeutsko dejstvo.4. Kroz osnove engleskog jezika će naše starije sugrađane, voditi profesorke sa višegodišnjim pedagoškim iskustvom iz Škole engleskog jezika „Rainbow“, koja radi pri Centrru za kulturu i obrazovanje Rakovica.5. Zbog velikog interesovanja, ove godine u ponudi imamo i novi kurs, za sve zainteresovane starije sugrađane. U pitanju su osnove rada na računaru. U vreme sveopšte digitalizacije, poznavanje rada na računaru je postalo nužnost. Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica, na ovaj način izlazi u susret brojnim molbama svojih sugrađana za ovim vidom obrazovanja.

#Rakovica

#besplatan

#sadržaj

<
'