AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će javni prevoz u glavnom gradu ponovo biti uspostavljen onda kada epidemiolozi to predlože.

-Kada će javni prevoz u Beogradu ponovo početi da funkcioniše zavisi od toga kada će epidemiolozi da predlože da se uspostavi javni prevoz jer je još uvek na snazi mera socijalnog distanciranja, a mobilnost stanovništva je jedan od načina da se spreči socijalno distanciranje - rekao je Vesić za Tanjug. 

Kako je dodao, kako se budu ukidale mere i kako epidemiolozi budu predlagali ublažavanje mera doći će na red i uspostavljanje javnog prevoza, potpuno ili delimično. 

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Naveo je da se Grad Beograd priprema za taj trenutak i da se zajedno sa Gradskim zavodom za javno zdravlje propisuju mere koje će važiti u javnom prevozu i kada bude normalizovan. 

-Potpuno je jasno da ćemo, i kada javni prevoz bude normalizovan, morati da sprovodimo određene mere zaštite jer, kao što su i sami epidemiolozi rekli, nećemo živeti isto posle epidemije. Gradski zavod za javno zdravlje će propisati kako će se ulaziti u javni prevoz, šta će se nositi od zaštitne opreme, šta će morati da imaju zaposleni, kako će se putnici ponašati i te mere će morati striktno da se sprovode sigurno mesecima, ako ne i trajno u samom javnom prevozu - dodao je Vesić.

#GSP

#Goran Vesić

#uspostavljanje

<
'