AKTUELNO

Sve komunalne službe su i ovog jutra na terenu, bez obzira na zabranu kretanja i na to što su praznični dani, kaže za Pink predsednik Skupštine Grada Beograda.

Sve komunalne službe grada rade, bez obzira na to što je praznik i što je na snazi zabrana kretanja, kaže predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević za Pink.

- Grad mora da funkcioniše i u vanrednim okolnostima i za vreme praznika, a komunalni sistemi moraju pružati najbolju moguću uslugu svim Beograđanima. Gradska čistoća radi dezinfekciju ulica, međublokovskih povšina, a sve to da bi površine bile čiste nakon što prođe policijski čas – kaže Nikodijević.

GSP, dodaje, radi koridorske linije, kako bi zdravstveni radnici mogli da stignu na posao.

- 218 autobusa saobraća od jutros – kaže Nikodijević. Dodaje da veliku ulogu u funkcionisanju igra i Zavod za biocide, koji radi u tri smene, bez neradnih dana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dosad su dezinfikovali preko dva miliona i dvesta hiljada kvadrata prostora različitih namena, i preko 24.000 vozila. Sve službe, dakle, rade kako bi pojednostavile živote građana u ovim teškim vremenima – kaže Nikodijević.

On je istakao da zabrana kretanja ne važi za one kojima je potrebna lekarska pomoć, pa u slučaju da je hitna medicinska pomoć neophodna, apeluje na građane da nemaju dilemu.

- Sjajni ljudi iz MUP će svakako i pomoći da se što pre stigne do zdravstvene ustanove. Ova mogućnost ne treba da se zloupotrebljava, pa pozivam Beograđane da poštuju uputstva Vlade i struke i ostanu kod svojih kuća kako bismo što pre pobedili ovu bolest – kaže Nikodijević.

Ističe da sve dežurne službe rade hitne intervencije, bez obzira na to što je na snazi zabrana kretanja.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

- Ukoliko dođe do kvara na vodovodnoj mreži, do prekida u snabdevanju strujom i slično, postoje dežurne službe koje će otkloniti kvar u najkraćem mogućem roku – kaže Nikodijević. 

On je za kraj najavio koncert Željka Joksimovića u ponedeljak u Starom dvoru, a ovim nastupom koji nosi naziv „Beograd pobeđuje“, biće pružena podrška svom medicinskom osoblju koje radi na prvoj liniji odbrane, kao i pripadnicima komunalnih preduzeća i svima koji rade uprkos vanrednoj situaciji – kaže Nikodijević.

#Beograd

#Nikola Nikodijević

<
'