AKTUELNO

Beograd i u uslovima vanrednog stanja ulaže u izgradnju i investitori veruju da je ulaganje u glavni grad dobra investicija, kaže zamenik gradonačelnika.

Građevinarstvo u Beogradu nije stalo tokom vanrednog stanja, što je veoma važan osnov za brži ekonomski oporavak u vremenu koje će doći, kada se izborimo sa epidemijom virusa korona, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je pojasnio da se u protekle dve nedelje, u budžet Grada, od doprinosa za građevinsko zemljište i prodaje lokacija za izgradnju slilo više od 600 miliona dinara, saopštila je Gradska uprava.

Dodao je da se u prvoj polovini aprila očekuje još oko 500 miliona dinara, te da se tako, kako kaže, ukazuje na činjenicu da se u Beogradu i u uslovima vanrednog stanja ulaže u izgradnju, kao i da investitori veruju da je ulaganje u glavni grad dobra investicija.

Kako je rekao, da bi se investitorima izdale građevinske ili upotrebne dozvole, od uvođenja vanrednog stanja pregledano je 75 projekata i urađeno isto toliko obračuna doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, za neto površinu stambeno-poslovnih objekata od 40.696 kvadratnih metara.

Vesić objašnjava da je na osnovu sačinjenih obračuna, u budžet Grada uplaćeno 509,5 miliona dinara i da su dodatna sredstva obezbeđena prodajom zemljišta u javnoj svojini Grada, u privrednoj zoni "Gornji Zemun", uz Batajnički drum.

On je precizirao da je zemljište prodato investitoru koji je na javnom nadmetanju ponudio 103,5 miliona dinara za lokaciju površine 7,276 kvadratnih metara, na kojoj se mogu graditi objekti namenjeni za privredne delatnosti, navodi se u saopštenju.

#Beograd

#Goran Vesić

'