AKTUELNO

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ počinje sprovođenje mera kontrole i smanjenja populacije glodara na javnim površinama.

Na osnovu stalnog monitoringa koji se sprovodi na svim opštinama, kao i prijava sugrađana, prolećni ciklus deratizacije počinje na području GO Novi Beograd i obuhvatiće neuređene ili delimično uređene međublokovske površine, nehigijenska naselja, kao i obale reka, potoka i priobalje. Po završetku akcije na ovoj opštini, ekipe „Čistoće“ će nastaviti sa deratizacijom i na preostalih 15 beogradskih opština iz nadležnosti Sektora ekologije i unapređenja životne sredine

Pod deratizacijom se podrazumevaju kompleksne mere suzbijanja populacija mišolikih glodara, odnosno pacova i miševa, u cilju smanjenja njihovog broja u gradskoj sredini kako iz epidemioloških razloga, tako i u cilju sprečavanja eventualne ekonomske štete. Pre izvođenja sistematske deratizacije vrši se obilazak terena i posebna pažnja posvećuje žarištima koja su utvrđena ranijih godina.

Sugrađani se mole da u ovim danima ne zanemare i važnost očuvanja i zaštite životne sredine, posebno u naseljima gde je, nažalost, primećeno učestalo formiranje „divljih“ deponija. Iz „Čistoće“ podsećaju da je od ključnog značaja da se otpad pravilno odlaže i isključivo na mesta za to propisana, kako bi ekipe preduzeća u vanrednim okolnostima mogle da budu efikasne u održavanju higijene u gradu Beogradu.

Takođe, sugrađani mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo glodara pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 svakog radnog dana od 07 do 15 časova ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

#Beograd

#Gradska čistoća

#deratizacija

'