AKTUELNO

Druga faza radova na Savskom trgu, koji će potpuno biti zatvoren za saobraćaj, počinje sutra, što podrazumeva ozbiljne izmene u režimu saobraćaja, javnog gradskog i putničkog prevoza.

- Sekretarijat za saobraćaj i Sekretarijat za javni prevoz obezbedili su privremeni režim saobraćaja, s tim što će sve tramvajske linije koje saobraćaju preko Savskog trga biti zamenjene autobusima. Autobusi će okretati na privremenoj okretnici u Savskoj ulici ispred zgrade Pošte, u neposrednoj blizini Savskog trga - istakao je gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Kako je naveo, umesto tramvajske linije 3 saobraćaće autobusi 3a, a tramvaji 7 i 9 takođe će biti zamenjeni autobusima 7a i 9a.Autobusi 91, 92, 551 i 553 okretaće ispred zgrade Pošte u Savskoj ulici, dok će poslednja stanica autobusima sa linija 511 i 601 biti na početku Balkanske ulice.

Kako je naveo, umesto tramvajske linije 3 saobraćaće autobusi 3a, a tramvaji 7 i 9 takođe će biti zamenjeni autobusima 7a i 9a. Autobusi 91, 92, 551 i 553 okretaće ispred zgrade Pošte u Savskoj ulici, dok će poslednja stanica autobusima sa linija 511 i 601 biti na početku Balkanske ulice.

To je, kako je pojasnio Rafailović, privremeni, prolazni terminus gde se vozila neće zadržavati kako se ne bi stvarala gužva u saobraćaju.

Sekretar je naveo i to da je preporuka građanima da izbegavaju zonu radova, te da postoje alternativni pravci kako bi mogli stignu do željenog odredišta. Lička ulica će, dodao je, biti zatvorena za saobraćaj, osim za stanare te ulice i ja zavni gradski putnički prevoz.

- Za smer iz pravca Novog Beograda, Starog savskog mosta ka Slaviji, preporučujemo da građani koriste alternative kao što su Most "Gazela" i Brankov most - rekao je Rafailović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je rekao da ukoliko neko mora da prođe ovim delom grada, moći će sa Starog savskog mosta da skrene desno u Bulevar Vudroa Vilsona do Savske ulice i dalje Ulicom Miloša Pocerca ka Sarajevskoj.

Iz pravca Gazele ka Kalemegdanu, građani kao alternativu mogu da koriste Bulevar Vudroa Vilsona i dalje Karađorđevu ulicu. Za smer od Karađorđeve ka Sajmu, najbolje je koristiti Karađorđevu ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona.

Ukoliko dolaze sa Slavije, a idu ka Sajmu u Resavskoj ulici, biće dozvoljeno skretanje levo, a potom Birčaninovom ulicom ili nekom alternativom do Nemanjine ulice. Iz pravca Slavije ka Starom savskom mostu ide se ulicama: Nemanjinom, Sarajevskom, Gavrila Principa do Ulice kraljevića Marka, ka Karađorđevoj i dalje ka Starom savskom mostu, objasnio je Rafailović.

- Ukoliko neko ima potrebu da dođe do bivše Autobuske stanice, preporuka je da se koristi Bulevar Vudroa Vilsona, kazao je Rafailović i naveo da je Nemanjina ulica od Sarajevske do Savskog trga zatvorena za saobraćaj, osim za korisnike Bolnice Sveti Sava, za izvođače radova i stanare tog dela ulice - rekao je Rafailović.

Sve dodatne informacije (mape trasa linija gradskog prevoza i izmena režima saobraćaja) mogu se pogledati na sajtu Grada Beograda (www.beograd.rs), Sekretarijata za javni prevoz (www.bgprevoz.rs) i Sekretarijata za saobraćaj (www.bgsaobracaj.rs), saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

#Beograd

#izmene saobraćaja

#savski trg

'