AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će krajem maja ili početkom juna biti raspisan tender za izbor budućeg partnera u naplati karata za prevoz u prestonici.

Vesić je novinarima u Beogradu rekao da je u toku izrada studije koju radi Saobraćajni fakultet koja bi trebalo da definiše šta će Grad tražiti od partnera koji će raditi naplatu karata.

"Studija bi trebalo da bude gotova krajem maja i da definiše šta ćemo tražiti od partnera koji bude pobedio na tenderu koji će biti raspisan odmah posle završetka ove studije, odnosno krajem maja ili početkom juna", rekao je Vesić.

Ugovor Grada Beograda sa konzorcijumom na čijem se čelu nalazi firma "Apeks", koja je osmislila "Bus plus" sistem naplate karata, ističe krajem septembra, a Vesić kaže da će do tada biti izabran partner sa kojim će Grad nastaviti da radi.

"Iza sebe imamo desetogodišnje iskustvo. Znamo šta mozemo da tražimo i šta možemo da promenimo, tako da će ti uslovi biti drugačiji od onih pre desetak godina", naveo je Vesić.

Pozvao je kompanije da u što većem broju učestvuju na tenderu i dodao je da siguran da će biti izabrana najbolja ponuda.

#Goran Vesić

'