AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na uređenju park šume "Šumice" koji će, istakao je, postati prava uređena površina za šta je Grad Beograd izdvojio više od 300.000 evra.

Foto: Beograd.rs

Vesić je naveo da, osim građana koji žive u tom delu grada, malo njih zna da je taj prostor bio neuređena površina u kojoj je bilo lepo šetati, ali nije bilo puno sadržaja za decu i odrasle.

Foto: Beograd.rs

Podsetio je da je pre dve godine doneta odluka o uređenju tog parka u dve faze od kojih je prva, dodao je, počela 2019. godine i u njoj su izgrađeni dečje igralište i park za pse.

Foto: Beograd.rs

Vesić je naveo da se u drugoj fazi radova, koja će biti završena prvog aprila, uređuje kompletan park - 2.775 metara staza, devet novih betonskih stepeništa sa rukohvatima, klupe...

Foto: Beograd.rs

"Ovo će postati prava uređena površina u koju je Grad Beograd uložio više od 300.000 evra", istakao je Vesić i dodao da nije posečeno nijedno stablo, već su posađena nova.

Foto: Beograd.rs

Park šuma "Šumice" je, kaže Vesić, pravi primer kako mogu da se uređuju takve površine i podsetio na rekonstrukciju parka "Ušće" koji je, dodao je, bio samo livada, a sada je uređen i jedan od najlepših parkova u ovom delu Evrope sa puno sadržaja za decu i odrasle.

Foto: Beograd.rs

"To govori o našem odnosu i odnosu bivše vlasti prema ovakvim prostorima... srećan sam što mi uređujemo puno javnih prostora i što ih prilagođavamo građanima jer to jeste suština javnih prostora", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Naveo je da su ulice u okolini parka šume "Šumice", na zahtev građana, pretvorene u jednosmerne.

"Na taj način smo takođe olakšali život građanima i to jeste suština svake politike - da se rade bolje stvari za ljude, da im bude bolje danas nego juče, a sutra bolje nego danas. Dok se tako radi, onda se ima podrška građana", dodao je Vesić.

#Beograd

#Vesić

#Šumice

'