AKTUELNO

Osnovna škola "Vladimir Rolović" u rakovičkom naselju Petlovo brdo je rekonstruisana, a u narednom perodu će biti priključena na gas, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Ovo je škola u koju skoro 50 godina ništa nije ulagano, osim nekih manjih ulaganja, krečenja", rekao je Vesić novinarima i istakao da školu "Vladimir Rolović", koju pohađa više od 700 učenika, sada izgleda kao nova. U kakvom je stanju bila pre rekonstrukcije najbolje pokazuje to što su imali toalete "čučavce", rekao je Vesić i dodao da takvih škola ima još u Beogradu, ali da se gradska vlast trudi da ih uredi.

Foto: Beograd.rs

"Bilo je važno da se ova škola rekonstruiše, a za to je bilo potrebno da svi zajedno radimo - opština, Grad i Republika", rekao je Vesić i dodao da je opština Rakovica uradila projekat, Grad odvojio novac za nove klupe i opremu, a Republika 72 miliona dinara, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, kako bi se škola rekonstruisala.

Foto: Beograd.rs

Rekao je da se škola prostire na oko 7.000 kvadratnih metara od čega je obnovljeno 3.500 kvadrata i naveo da je urađen nov krov, nova fasada, zamenje sve vodovodne i kanalizacione instalacije, sređene učionice... Trenutno se, dodao je, završava parterno uređenje.

Foto: Beograd.rs

"Ovo govori koliko je važno da ulažemo u škole koje nikada nisu sređivane i sa kakvim se sve problemima, nažalost, suočavamo jer u Beogradu ima škola koje još uvek nisu uređene, ali to ćemo uraditi u narednom periodu", rekao je Vesić.

Podsetio je i da su u toku radovi na rekonstrukciji vrtića koji se nalazi preko puta škole "Vladimir Rolović".

Foto: Beograd.rs

"Građani Petlovog brda sada mogu da kažu da će im deca konačno ići u školu koja je po svim standardima, kako i treba da bude jer to jeste obaveza našeg društva", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Podsetio je da se škola nekada grejala na ugalj nakon čega je prešla na briket, a u narednom periodu će, najavio je, biti priključena na gas. "To je jedna od mera protiv zagađenja koje smo usvojili kao Grad Beograd, u okviru koje ćemo izgraditi više od 250 kilometara gasne mreže, kako bi što više javnih objekata bilo priključeno na gas", dodao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

#Goran Vesić

#Petlovo brdo

#škola "Vladmir Rolović

'