AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je najstariju Beograđanku Nadeždu Pavlović, koja živi na Vračaru i koja je danas proslavila 108. rođendan.

Sa zamenikom gradonačelnika, koga je dočekala u društvu sina Radmila, snaje Rade i jedne od svojih gerontodomaćica, Nadežda je razgovarala o svom životu, zdravlju, ratnim vremenima...

Između ostalog, pričala mu je o periodu dok je bila nastavnik srpskog i nemačkog jezika i na koje načine se trudila da privoli đake da zavole učenje i njen predmet.

Foto: Beograd.rs

Navela da je zdravlje dobro služi u ovim godinama i da čeka lepše vreme da više šeta, a u jednom trenutku u razgovor se putem skajpa uključila i njena ćerka Željka, koja sa porodicom živi u SAD.

Foto: Beograd.rs

Nadežda, koju je prošle godine posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iskoristila je današnji susret i zamenika gradonačelnika zamolila da pozdravi predsednika.

Foto: Beograd.rs

Najstarijoj sugrađanki Vesić je na poklon doneo maramu, broš, cveće, ali i svoju knjigu o Beogradu koju čini 60 njegovih kolumni objavljenih u "Politici" i koje su ilustrovane slikama Nebojše Đuranovića.

Foto: Beograd.rs

Najstarija sugrađanka živi sama, rodbina je često posećuje, a svakodnevno joj pomažu i gerontodomaćice. Ima ćerku Željku i sina Radmila koji živi u Novom Sadu, petoro unučadi i čeka sedmo praunuče koje je na putu. Nadežda je rođena 1. januara 1912. godine, ali rođendan slavi po Julijanskom kalendaru.

#Goran Vesić

#Rođendan

#čestitka

'