AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je za televiziju Pink da će za dva dana biti 50 godina kako postoji ova pijaca, i da danas svi mogu da vide šta znači uraditi ovako jednu modernu pijacu.

„Ovo je prva moderna pijaca koju smo izgradili u Beogradu, ovako izgledaju pijace u Evropi. One se više ne baziraju samo na prodaji voća i povrća, to su mesta gde možete da kupite i druge proizvode, gde možete da popijete kafu“, rekao je Vesić.

Kako je rekao, na ovoj pijaci ima 50 tezgi za voće i povrće, 36 rashladnih vitrina, 80 parking mesta u podzemnom parkingu.

Foto: TV Pink Printscreen

„Zakupci su uglavnom poljoprivredni proizvođači. To su ljudi koji imaju po 20,30 godina tezge na našim pijacama. Pijace su mesto gde se najbolje oseti puls grada, to je mesto gde dolaze i turisti“, rekao je Vesić.

Kako kaže, došlo je vreme da Beograd dobije jednu novu i modernu pijacu.

„Ovo je jedini način da naše pijace izdrže konkurenciju sa supermarketima koje imaju sve. Posle ove pijace krećemo u rekonstrukciju Kalenić pijace, Bajlonijeve, pijace na Senjaku i tako dalje“, rekao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, svi danas mogu da vide šta znači uraditi ovako jednu modernu pijacu.

„Ona ima 12. 589 kvadrata“, rekao je Vesić i dodao da će se danas od 10 sati, od kada se otvori pijaca biti dodeljeni cegeri. 

#Beograd

#Goran Vesić

#Pijaca

'