AKTUELNO

Beograd, 6. decembar 2019. godine – JKP "Gradska čistoća" podneće prijavu protiv NN lica za uništavanje javne gradske imovine.

U utorak, 4. decembra, pušteni su u rad podzemni kontejneri sa sistemom zaključavanja namenjeni isključivo za odlaganje komunalnog otpada stanara zgrada u delu Njegoševe ulice na Vračaru. Nažalost, za nepunih 48 sati, nesavesni pojedinac, verovatno revoltiran novim komunalnim rešenjem, oštetio je ploču sa čitačem za otključavanje kontejnera, pa će protiv NN lica biti podneta prekršajna i krivična prijava.

- Neće se tolerisati uništavanje gradske imovine, zato smo odmah reagovali. Već danas ćemo zameniti ploču kontejnera kako bismo sugrađanima obezbedili neometano odlaganje otpada. Zaista se predanim radom i edukacijom trudimo da od Beograda napravimo prestonicu kojom ćemo se ponositi i u tome nas neće sprečiti vandalizam nesavesnih pojedinaca - naglasio je Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća".

On je apelovao na pravne subjekte, posebno ugostiteljske objekte, da sklope ugovor sa nekim od operatera za odnošenje ambalažnog otpada, ali i da poštuju propise o neophodnosti sudova u koje treba da odlažu otpad. Svakako ovakvim postupcima se problem ne rešava.

Foto: JKP/Gradska čistoća

'