AKTUELNO

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas vrtić "Pčelica" na Novom Beogradu, gde je završena rekonstrukcija i sanacija krova, u koju je uloženo 9, 7 miliona dinara.

- Radovi su završeni i rešen je dugogodišnji problem sa prokišnjavanjem u ovom vrtiću, koji je eskalirao sa obimnim padavinama tokom ovog leta. Danas se deca vraćaju u ovaj objekat i problema više neće biti - rekao je Gak.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Osim čestih nevremena tokom ovog leta, on je istakao da je problem sa prokišnjavanjem nastao i zbog krađe bakarnog lima sa krovnog pokrivača i zahvalio policiji koja je brzo uhvatila počinioce.

- Period kada su deca bila izmeštena u drugi vrtić iskoristili smo i za zamenu dela odvodnih kanalizacionih cevi, sanaciju slivnika u toaletima na spratu objekta, krečenje, adaptaciju plafonskog dela distributivne kuhinje, zamenu dotrajalog nameštaja i slično - kazao je Gak.

Foto: Tanjug/Beoinfo

On je istakao i da je stari bakarni lim koji je skinut sa krova prodat, pa je u budžet otišlo skoro pet miliona dinara.Tokom radova, deca iz vrtića "Pčelica" boravila su u okolnom vrtiću "Leptirić".U vrtić "Pčelica" ide oko 220 dece.

#Obnova

#Rekonstrukcija

#Slavko Gak

#Vrtić

'