AKTUELNO

Kineska kompanija "Hajger" saopštila je danas da će doći do kašnjenja u isporuci jednog dela ugovorenih gradskih autobusa i zbog toga uputila izvinjenje Beograđanima.

Do kašnjenja je, kako je saopštila kompanija, došlo jer su zbog primene novih ekoloških standarda u EU, proizvođači motora kasnili s početkom proizvodnje najnovijih "EURO 6 step D motora", odnosno zbog zastoja u proizvodnji motora za evropsko tržište.

Foto: Beograd.rs

U saopštenju dostavljenom Tanjugu se navodi da je u prvom "lotu" kompanija na vreme isporučila prvih 30 autobusa izrađenih sa motorima po najnovijem standardu "EURO 6 Step D".

Foto: Beograd.rs

Iako "Hajger" neće moći da isporuči sve autobuse u ugovorenom roku do danas, 8. oktobra, kompanija navodi da će autobusi sukcesivno stizati i biti isporuceni GSP Beogradu najkasnije do 30. novembra.

Foto: Beograd.rs

Kompanija navodi da je uložila maksimalne napore da do kašnjenja ne dođe, ali da na otežane faktore nije mogla da utiče.

- Iako je kašnjenje nastalo iz objektivnih razloga, kompanija ''Hajger'' će poštovati sve principe korektnog poslovnog odnosa u skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa firmom GSP Beograd i Gradom Beogradom - stoji u saopštenju.

Foto: Beograd.rs

- Želimo da nađemo način i građanima Beograda nadoknadimo štetu koja je nastala usled kašnjenja, i da pokažemo da Grad, bez obzira na sve probleme koji mogu da se jave na tržištu uvek moze racunati na ''Hajger'' kao profesionalnog i odgovornog kooperanta - navodi se u sapopštenju.

#Autobus

#GSP Beograd

#Kina

'