AKTUELNO

Nemačka hard rok grupa 'Orenfajnd' (Ohrenfeindt) nastupiće besplatno u Beogradu u sklopu manifestacije 'Evropski dan jezika', 26. septembra u sali Ustanove kulture 'Vuk Stefanović Karadžić'.

Ova koncertna atrakcija, sa više od 100 nastupa godišnje širom Evrope, u Srbiju dolazi uz podršku Gete instituta u Beogradu.

Povodom nastupa u Beogradu, frontmen grupe Kris Laut je najavio set listu koja će na veoma glasan način da zabavi publiku.

- Uvek radimo ono u čemu smo dobri, a to je da sviramo rokenrol iz sve snage. Jako nam je zabavno i osećamo se ispunjenim dok to radimo - rekli su iz benda.

Značajniji uspon i diskografsku aktivnost počinju par godina kasnije predvođeni frontmenom Krisom Lautom, jedinim aktivnim članom benda od samih početaka do danas.

- Orenfajnd" je formiran 1994. u Sent Pauliju, radničkom naselju u Hamburgu poznatom po bogatom noćnom životu, kao i istoimenom fudbalskom klubu - navode članovi benda.

Kao svoje uzore ponosno ističu australijske hard rok i metal legende AC/DC, a muziku benda odlikuju masni gitarski rifovi, snažna ritam sekcija i hrapavi vokal Krisa Lauta.

Evropski dan jezika tradicionalno se održava širom Starog kontinenta na ovaj datum, počev od 2001. godine.

Sutra je u Skupštini grada Beograda na programu Seminar u organizaciji Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu za nastavnike i profesore jezika, o korelaciji između učenja stranih jezika i kultura i razvoja demokratske svesti, razumevanja i tolerancije.

Istog dana je u Fondaciji Tempus zakazana ceremonija dodele Evropske jezičke oznake.

Gete Institut, Francuski insitut, Institut Servantes i Institut Junus Emre biće otvoreni za javnost.

#Bend

#Beograd

#muzika

'