AKTUELNO

„PayPal“ će raditi unutar „Gmail“-a, „YouTube“-a, „Google Store“-a, do kraja godine i to zahvaljujući novoj „Google Pay“ usluzi.

„PayPal“ nastavlja svoju integraciju sa novijom uslugom Gugla – „Google Pay“, pa korisnici mogu da obavljaju finansijske transakcije bez ikakvog izlaganja osetljivih privatnih informacija, dodatnog logovanja, ili izlaska sa „G Pay platforme“.

Podrška za „PayPal“ u okviru „Google Pay“ već postoji, pa svi koji imaju nalog na „PayPal“ mogu već sad, da plaćaju preko „PayPal“ naloga koji je povezan na Gmail. Novi korak, koji bi trebalo da krene i bude omogućen do kraja 2018. godine, integrisaće i aplikacije kao što su „Gmail“, „YouTube“, „Google Store“, i sve servise koji koriste „Google Pay“, piše The Verge.

Foto: Pixabay.com

Benefit od ovog udruživanja je obostran – „PayPal“ bi mogao da ostvari veće prihode, dok „Google“ na ovaj način želi da zadrži one korisnike koji bi, možda napustili platformu da ova ne podržava „PayPal“, a i da osvoji nove, zbog većih i jednostavnijih mogućnosti u finansijskim transakcijama. Suštinski, ova integracija bi mogla da zameni tradicionalne bankovne račune.

#Gmail

#Plaćanje

#Youtube

'