AKTUELNO

Uz pomoć par trikova koje vam donosimo možete ujutru da krenete na posao bez smrzavanja

Zaleđena šoferšajbna može da vam pokvari dan od ranog jutra pogotovo ako žurite na posao.

Uz pomoć par trikova koje vam donosimo možete ujutru da krenete na posao bez smrzavanja dok grebete staklo na vašem ljubimcu i proklinjete zimu i led.

1. Pomešajte sirće i vodu u razmeri 3:1 i sipate je u bočicu sa raspršivačem. Poprskajte ovim šoferku uveče kada na njoj nema leda i to će sprečiti da se on stvori tokom noći, a vi ćete se ujutru naći odmah u autu bez prethodnog čišćenja. Poprskajte sva stakla na autu svako veče i uživajte u zimi.

Foto: Pixabay.com

2. Pomešajte medicinski alkohol i vodu u odnosu 2:1 i sipajte u flašu sa raspršivačem. Poprskajte uveče stakla kada na njima nema leda. Ova tečnost će odmah ukloniti led sa stakla i možete je koristiti za čišćenje stakala kada se ona ujutru malo zamrznu. Možete poprskati unutrašnju stranu šoferke i tako sprečiti da se ona zamagli.

3. Obavezno dodajte 5 supenih kašika medicinskog alkohola u tečnost za brisače kako biste izbegli njeno zaleđivanje i ružne linije koje se pojavljuju kada njome poprskate stakla. Koristite je kao i obično, samo će uz dodatak alkohola ona sprečiti pojavu leda na šoferšajbni.