AKTUELNO

Društvena mreža Fejsbuk pozvala je svoje korisnike na borbu protiv dezinformacija i na prepoznavanje "verodostojnih" izvora zbog poplave senzacionalizma i dezinformacija, saopštio je izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg.

- Previše je senzacionalizma, dezinformacija i podeljenosti u današnjem svetu - ocenio je Zakerberg dodajući da društvene mreže omogućuju ljudima plasiranje informacija brže nego ikada.

On kaže da je važno da svaki korisnik istakne, kako ocenjuje, kvalitetnu informaciju ali da je veoma teško odlučiti koji su izvori informacija verodostojni.

Društevna mreža koju koristi više od dve milijarde korisnika najavila je da će, između ostalog, koristiti ankete kako bi utvrdila koje medijske kuće korisnici Fejsbuka smatraju verodostojnima.

- Ta novina neće promeniti količinu informacija koju ćete videti na Fejsbuku. To će samo promeniti ravnotezu informacija u korist izvora koje se smatra verodostojnima - kaže Zakerberg.

Od sledeće nedelje, najavljuje on, Nuz fid će davati prednost kvalitetnim vestima pred onima koje objavljuju manje verodostojni izvori.

Pročitajte još: VELIKE PROMENE NA JUTJUBU! Sve na šta smo navikli se MENJA - evo šta nas čeka

#Facebook

#Mark Zakerberg

'