AKTUELNO

Kompanija Zastava je 5 godina transportovala nova Jugo vozila u Ameriku sa namerom da proslavi ovaj mali automobil. Jugo je američkom tržištu predstavljen kao jeftin, ekonomičan gradski automobil koji je bio namenjen radničkoj klasi i siromašnom stanovništvu.

Iako je prodaja bila dosta dobra, Amerikanci nisu bili oduševljeni ovim automobilom i često su govorili da je ovo automobil koji više gurate nego što vozite. Ipak iako je bio na lošem glasu, u Americi je ovo vozilo prodato u 141,651 primeraka.

Naravno, postojali su i oni Amerikanci koji su voleli ovaj automobil i koji im je bio simpatičan. Jedno sprecifično takmičenje održano je 1997. godine. Vlasnici automobila tada su prikazivali svoja Jugo vozila koja su bila pravi unikati. Ove godine održano je takmičenje na kojem su vlasnici Juga morali da predstave najinteresantije i najneobičnije vozilo koje mora da bude funkcionalno i koje mora da ima svrhu.

Tako su ove godine kreirani Jugo automobili u kojima ste mogli da se tuširate, u kojima ste mogli da spremate ručak, a čak je postojao i Jugo koji je bio zamena za klavir i Jugo koji je glumio stoni fudbal i roštilj.

#Amerika

#Jugo