AKTUELNO

Jedno dvorište u Konektikatu pretvorilo se u rvačku arenu kada se hrabri vlasnik potukao sa četiri kradljivca i uspeo da ih spreči da mu odvezu automobil.

Bitka između drskih lopova i hrabrog muškarca se desila 11. aprila uveče, i snimljena je kamerom za kućni nadzor. Snimak je potom objavila policija u Rok Hilu, predgrađu Hartforda.

Na snimku se vidi kako kradljivac sa ulice ulazi i seda u auto, držeći mobilni telefon na uvu.

Otprilike 10 sekundi kasnije, vlasnik vozila istrčava iz kuće, i vuče uljeza sa vozačevog sedišta.

"Izađi odavde!" viče meštanin dok se bori sa lopovom. "Šta misliš ko si ti?"

Vlasnik je međutim morao da se bori sa još trojicom članova bande, koji su pritrčali da pomognu svom kolegi, tako da je tuča u jednom trenutku postala vrlo brutalna. Vlasnik vozila se međutim, nije dao zaplašiti, uprkos jakim udarcima koje je dobijao u telo i glavu.

Na svu sreću, njegova žena je viknula da će zvati policiju, a potom su se lopovi, ka dsu shvatili da im pljačka neće uspeti, vratili do limuzine koja je čekala na ulici i odjurili.

Vlasnik kuće je kasnije zbrinut u bolnici, saopštila je policija.

„Hvala Bogu da nije ozbiljno povređen. Vidimo mnogo ovih incidenata širom države i zemlje u kojima građani reaguju, a osumnjičeni možda imaju oružje“, rekao je narednik policije Rok Hila Džefri Foss-Rugan za NBC Konektikat.

Video možete pogledati OVDE.