AKTUELNO

Pinkov razvojno - istraživački centar briljira.

Mladi tim inženjera uspešne domaće kompanije PR-DC, na čelu sa Željkom Mitrovićem – vlasnikom Pink Media Group, nalazi se na najvećem svetskom sajmu naoružanja IDEX, u Abu Dabiju gde izlažu svoje proizvode.

Željko Mitrović i kompanija PR-DC, nakon uspešnog prvog dana IDEX sajma, gde je prisustvovao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, imali su priliku da danas, drugog dana sajma, na svom štandu ugoste i Šeika Muhameda Bin Zajeda.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak prisustvovao je otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Republike Srbije. Predsednik je prilikom obilaska sajma posetio i štand na kojem je svoje proizvode prikazao i PR-DC.

Aleksandar Vučić bio zadovoljan onim što je video i poručio:

“Čestitam vam na ovome, srećan sam da je naša pamet ovo proizvela. Jako sam zadovoljan minama koje ste napravili. Vojska ide ogromnom brzinom napred. Naoružaćemo se i brinemo za finansijsku situaciju u Srbiji, ne brinite. Srećan rad vam želim” - rekao je Vučić konstruktoru i idejnom tvorcu Željku Mitroviću.

Šeik Muhamed Bin Zajed danas je posetio štand PR-DCa i pokazao interesovanje za njihove proizvode. Posebno je bio zainteresovan za IKA BOMBARDERE i IKA KAMIKAZE. 

Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, sa ponosom je na društvenoj mreži Instagram podelio sjajne vesti koje se odnose na veliki uspeh Pinkovog razvojno - istraživačkog centra na samom početku sajma:

"Do sada na štandu PR-DC utvrdjene su potrebe za više od 13 000 IKA BOMBARDERA i preko 30 000 IKA kamikaza i to bez srpskog tržišta, ako uspemo da proširimo proizvodne kapacitete i uspemo da sve ovo proizvedemo za tri godine, prihod PR-DCija biće dve milijarde i dvesta miliona evra!" - rekao je Mitrović.

Borbeni dron IKA BOMBARDER premijerno je izložen na sajmu u Abu Dabiju i za neverovatno kratko vreme se pokazalo da je interesantan skoro svim zemljama sveta, pogotovo zbog odličnog odnosa cene i kvaliteta.

Neverovatna potražnja i zainteresivanost za IKA letelice, dokaz je da ova mlada firma svakako ide u pravcu koji će na svetskom tržištu plasirati srpsku pamet u najboljem svetlu.

Foto: Promo

Autor: S.P.