AKTUELNO

Zavisno od operativnog sistema, jezika ili tipa uređaja na kojem se koristi Fejsbuk Mesindžer, virus će instalirati program koji će prouzrokovati najviše štete.

Korisnici Fejsbuka koji vole da komuniciraju sa svojim prijateljima putem Mesindžera ovih dana bi trebali biti posebno oprezni zbog virusa koji instalira različite maliciozne programe na računar.

Naime, virus se širi putem poruke koja se prikazuje kao da dolazi od nekog prijatelja. Poruka sadrži link sa imenom prijatelja.

Ukoliko kliknete na taj lik otvara se fotografija sa profila vašeg prijatelja koja je prikazana kao da sadrži video. Samim klikom pokrećete instalaciju programa, pišu beogradski mediji.

Pročitajte još: KORISNICI DRUŠTVENIH MREŽA U PANICI! Problemi sa Instagramom i Fejsbukom!

Među programima koji su do sada uočeni su SMS premium pretplata za preuzimanje lažnih dokumenata ili WAP Billing, program koji će automatski skidati novac s računa za mobilni.

Stručnjaci za sigurnost savjetuju svima da koriste Fejsbuk Mesindžer, ali i druge programe za čet jako oprezno i ne klikću na linkove bez provjere s prijateljem o čemu se tu tačno radi.

#Fejsbuk

#Virus

'