AKTUELNO

Spremite se za nešto potpuno drugačije.

OnLeaks je objavio video iPhone-a 8 koji je napravljen po tehničkim specifikacijama i 3D CAD slikama koje su stigle iz fabrike koja proizvodi čuveni telefon, tvrde tvorci ovog snimka.

Što se izgleda uređaja tiče, sve je tu – od ekrana koji prekriva prednji deo uređaja, do nove dijagonale uređaja koja sada iznosi 5.8 inča. Veći ekran na iPhone-u neće nužno povećati telefon. Radi se o sličnoj pojavi kao kod novog Samsungovog Galaxy-ja koji ima enormni ekran, ali manji faktor forme.

Poređenja radi, iPhone 8 će biti fizički manji od trenutno najjačeg iPhonea 7 Plus, dok će imati ekran praktično iste veličine.

Takođe, snimak pokazuje da neće imati “home” dugme”, već će skener za otisak prsta biti ugrađen ispod displeja.

Šta je s kamerom?

Kamera iPhone-a 8 takođe će biti nadograđena – umesto horizontalne dvostruke kamere na koju smo navikli kod iPhonea 7 Plus, iPhone 8 imaće dvostruku vertikalnu kameru. U njoj je moguće videti Appleov quad-LED True Tone fleš koji se smestio između dva objektiva.

Zašto je došlo do te promene? Pa, osim uobičajenog odgovora koji glasi ‘bolje fotografije’, veliku ulogu u ovome slučaju verovatno igra proširena stvarnost koju je Apple nedavno najavio.

Pročitajte još: OPREZ! Ako vam stigne OVAKVA poruka na WhatsApp, možete da OSTANETE BEZ NOVCA!

Kada je reč o veličini, iPhone 8 će biti veći telefon u manjem kućištu, ako je verovati svim glasinama. Model prikazan u videu je dimenzija 143mm x 71mm x 7.4mm.

Razloga zbog kojih smatramo da je ovo konačna verzija iPhonea je više. Za početak, izvor video-snimka odgovoran je za mnogobrojna razotkrivanja Appleovih telefona koja su se ispostavil kao tačna.

Takođe, telefon potvrđuje veliku većinu glasina koje je potvrdilo više izvora širom sveta.

Da li će ovaj iPhone biti baš taj iPhone koji će Tim Kuk uskoro predstaviti pred znatiželjim fanovima?

To zaista ne možemo reći sa stopostotnom sigurnošću. Jedina i prava potvrda koju ćemo dobiti biće iz samog Apple-a. Nadamo da će ovaj zanimljivi dizajn ipak biti ono što ćemo krajem godine dobiti.

#Fotografija

#iPhone

#snimak

#telefon

'