AKTUELNO

Google-ov konkurent TikTok-u kratke video forme YouTube Shorts, predstavljena je globalno, i sada korisnici YouTube-a skoro svuda u svetu mogu da koriste i ovu novu video uslugu uslugu kompanije.

Usluga Shorts je prvo pokrenuta u Indiji prošle godine, pre nego što se proširila na oko 26 zemalja, uključujući SAD i Veliku Britaniju. Sada će YouTube Shorts, koji je još uvek u beta verziji, biti dostupan "u više od 100 zemalja širom sveta u kojima je dostupan i YouTube".

YouTube Shorts pokušava da sustigne TikTok kako bi postao prvi izbori za korisnike širom sveta kada je kratki video u pitanju. Sada je fokus u ekspanziji YouTube-a upravo na Shorts videu, a nedavno je dodata i mogućnost da Shorts kreatori uzmu delove zvuka iz dužih YouTube video snimaka. Takođe, navodi se i da se istražuju načini da linkovi iz Shorts-a klipova vode do YouTube video zapisa iz kojih su uzeti delovi muzičke podloge.

Ironično, dok se YouTube trudi da oponaša TikTok-ov format, TikTok eksperimentiše sa formatima koji su bliži tradicionalnom fokusu YouTube-a. Nedavno je utrostručio svoju maksimalnu dužinu video zapisa na tri minuta za sve i polako je uvodio aplikacije na TV platformama kao što su Android TV i Fire TV.

#Youtube