AKTUELNO

Poslednje pripreme pred prvi let su gotove!

Poslednjih dana 2020. godine zvanično je otvoren Pinkov centar za istraživanja i razvoj - PR-DC. U prvih 6 meseci 2021. Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, najavio je proizvodnju demo modela dronova nosivosti 20, 50, 100 i 250 kg. Prvi flying car – letelica za jednu osobu, proizveden u fabrici dronova Željka Mitrovića, poleteo je 24.01.2021. u podne i sleteo bezbedno, sa sve Mitrovićem u njemu.

Danas, Željko Mitrović na svom profilu na društvenoj mreži Instagram, podelio je sa svojim pratiocima da je dron RW 20, nosivosti 20 kg spreman za let:

“Poslednje pripreme pred prvi let našeg RW 20 drona,nosivosti 20 kg i autonomije 30 min! Po svemu sudeći biće ovo ponos Pinkovog istraživačko-razvojnog centra! Veliko BRAVO za ekipu PR-DCija! “ – rekao je Mitrović.

Ova, Princeza neba, veliki je uspeh jednog tako mladog istraživačkog centra. Ali očito je da se Mitrović tu neće zaustaviti. Do tada pratimo Željka i njegov tim mladih mašinskih inženjera i verujemo da će PR-DC u bližoj budućnosti moći sa dronovima da parira Turskoj i Izraelu.

Autor: S.P.

#Dron

#PR-DC

#RW20

#izum

#Željko Mitrović