AKTUELNO

Novi video snimak koji postaje viralan na društvenim mrežama prikazuje smelog avanturistu sa šlemom kako proleće kroz Tajms Skver u Njujorku - na nečemu što se čini kao dron sa osam rotora, krstareći solidnih tri metra iznad zemlje.

Zeleni goblin uživo ili ljudski dron?

To je podvig koji neodoljivo podseća na Zelenog goblina, kojeg je glumio Willem Dafoe, leteći Njujorkom u blokbasteru „Spider-Man“ (2002). Da li je ovo zaista budućnost ličnog prevoza - ili je to bio nepromišljeni trik koji je mogao nekoga da povredi? U svakom slučaju, prilično je neverovatno za gledanje.

Još uvek nije jasno kada je video snimljen ili ko je pilot - ali postoji šansa da smo ga možda već videli. Krajem aprila pojavio se video snimak muškarca koji puca kroz gradski pejzaž na nešto što je ličilo na vrlo sličnu bespilotnu letelicu velike snage sa osam propelera.

U stvari, YouTuber po imenu Hunter Kovald možda je stajao iza te vratolomije. Nedavni video snimci iza kulisa postavljeni na njegov kanal pokazuju sve pripremne radove koji su krajem aprila pravili slične akrobacije. Nejasno je, međutim, da li je i taj kanal stajao iza podviga na Tajms Skveru. Sam izum verovatno je napravila kompanija pod nazivom Omni Hoverboards i verovatno košta više od 20.000 USD, kao što je TMZ istakao ranije ove godine.

Promotivni video snimci hoverboarda prikazuju smelog pilota kako se vinuo iznad drvoreda iznad vrha ribnjaka sa strane zemlje. Ne znamo da li je lokalno sprovođenje zakona dozvolilo najnoviju vožnju kroz Tajms Skver - ali je sigurno uspelo da natera ljude da se za njim okrenu.

#Dron