AKTUELNO

Od danas svi korisnici Instagrama mogu da izostave prikazivanje lajkova i pogleda na sopstvenim slikama i video zapisima. A ako zaista želite potpuno iskustvo "bez lajkova", aplikacija vam sada omogućava da sakrijete lajkove i preglede na svim postovima.

Instagram je razmatrao da u potpunosti ukloni javni broj lajkova iz aplikacije, dok je testirao nove funkcije. Međutim, navodi se da je kompanija odlučila da lajkove učini neobaveznim za korisnike koji više vole da se "fokusiraju na fotografije i video zapise koji se dele, umesto na to koliko postovi dobijaju lajkova".

Uklanjanje broja javnih "sviđanja" na svim postovima, u svakom slučaju ne bi imalo previše smisla - lajkovi na Instagramu važan su pokazatelj angažovanja publike za brendove i osobe sa uticajem. S tim u vezi, lajkovi takođe mogu da odvuku pažnju; ne žele svi koji koriste Instagram da stvore ogroman broj sledbenika. Mogućnost da ih isključe je sjajna za one koji bi se radije jednostavno usredsredili na sadržaj, jer ih analitika i popularnost ne interesuju.

Kako sakriti prikaze i lajkove na sopstvenim Instagram postovima?

Iako trenutno podrazumevano ne možete sakriti lajkove i prikaze za sve vaše postove, lajkove možete lako isključiti (ili ponovo uključiti) za bilo koji novi ili postojeći post. Ovo sprečava druge korisnike da vide koliko im se objava sviđa, ali i dalje ćete dobijati obaveštenja kad god neko lajkuje vašu objavu.

Sakrijte lajkove u novom postu na Instagramu

1. Započnite novi post.

2. Dodirnite "Napredna podešavanja" pri dnu završnog ekrana za uređivanje gde dodajete naslov posta.

3. Omogućite opciju "Sakrij lajkove i broj pregleda za ovaj post".

4. Vratite se na ekran za uređivanje, a zatim dodirnite oznaku da biste kreirali post.

Sakrijte sviđanja na postojećim postovima na Instagramu

1. Idite na svoj Instagram profil i otvorite post.

2. Dodirnite ikonu sa tri tačke u gornjem desnom uglu, a zatim odaberite "Hide Like Count".

3. Ponovite za svaki post na kojem želite da sakrijete sviđanja. Ovu funkciju možete da uključite ili isključite u bilo kom trenutku nakon objavljivanja.

Kako sprečiti prikazivanje sviđanja i broja pregleda na tuđim Instagram postovima?

1. Na Instagram profilu idite na Settings > Posts.

2. Uključite "Sakrij brojanje sviđanja i prikaza".

3. Više nećete videti lajkove / preglede navedene na nijednom postu na vašoj vremenskoj traci (Napomena: ovo ne utiče na to da li drugi mogu videti lajkove / preglede na vašim vlastitim postovima).

#Instagram