AKTUELNO

Tokom karantina ponestaje nam ideja kako sebi i porodici olakšati novonastalu situaciju, a Google je kao "spas", pre svega za roditelje sa decom, ponudio novu opciju. Dovedite svojoj deci u kuću, lava, tigra, rakuna ili veliku belu ajkulu, a evo i kako!

Google je još prošle godine predstavio uveličanu realanost preko svog pretraživača ali je tek sada dostupan veliki broj životinja u 3D koje se mogu koristiti u nekoliko jednostavnih koraka.

Kako bismo se uverili da ovo zaista funkcioniše i sami smo isprobali ovu opciju. I zaista desila se magija. Glavni i odgovorni urednik portala Pink.rs našao se oči u oči sa bengalskim tigrom!

Ova opcija dostupna je na telefonima i tabletima za Android korisnike na operativnom sistemu Android 7.0 ili kasnije, a za iOS od iOS 11.0 ili kasnije.

Evo kako ćete lava, pandu, tigra, vuka, rakuna, ajkulu i ostale životinje dovesti u vaš dom i napraviti neverovatne fotografije!

Foto: Google

- Otvorite Google Search na pretraživaču.

- Ukucajte ime životinje koju bite voleli da vidite.

- Kliknite na Search i dobićete na drugom mestu u pretrazi odvojen deo sa slikom tražene životinje i opcijom "View in 3D".

- Izaberite tu opciju a potom kliknite na “View in your space”

- Usmerite kameru na ravnu površinu bilo gde u prostoriji u kojoj se nalazite kako bi AR mogao da pronađe pravo mesto za 3D životinju

- Kada se pojavi, možete je pomerati i na druge pozicije, povećati ili smanjiti na ekranu.

- Možete napraviti fotografiju.

#Google

#koronavirus

'