AKTUELNO

Posle zvaničnog predstavljanja svog prvog sklopivog modela - Samsung Galaxy Fold, južnokorejska kompanija je nedavno najavila da planira da tržištu isporuči pet do šest miliona telefona sa ekranom na preklop tokom sledeće godine.

Izvršni direktor kompanije Dong-Jin Koh je, tokom Samsungovog AI foruma u Južnoj Koreji, potvrdio da južnokorejski tehnološki gigant planira da značajno poveća prodaju sklopivih telefona naredne godine, kako potražnja za tom vrstom uređaja bude rasla.

Prema glasinama koja su nedavno kružile internetom, Samsung planira da predstavi još jedan telefon na preklop, model za oznakom W20.

Ti telefoni bi, najverovatije, bili namenjeni za tržište Kine, iako se ostavlja mogućnost i da, sa modelom W20, Samsung pokuša da nastupi i na globalnom tržištu, piše GSM Arena.

Iako je masovna proizvodnja potpuno upotrebljivog tankog fleksibilnog stakla još daleko, svakako će biti zanimljiv o pratiti razvoj i tržišni nastup ovih uređaja.

Xiaomi i Huawei takođe se spremaju za utakmicu na tom terenu, dok se od Motorole očekuje da sledeće nedelje najavi novu verziju svog kultnog telefona - RAZR.

#Mobilni telefon

#Samsung

#tehnologije

'