AKTUELNO

Za Titanik su čuli svi. Film je omiljeni ili među omiljenima većem delu populacije. Iako je prva asocijacija na brod tužan kraj jedne ljubavne priče, što je i fokus čuvenog filma, ipak niko ne može da iz misli odagna činjenicu o tragičnoj smrti gotovo dve trećine putnika na brodu 'koji nije mogao da potone'. Kada u javnost istupi čovek koji tvrdi da je reinkarnacija čoveka koji se udavio u sred Atlanskog okeana nakon poptonuća - sve je još jezivije.

Za potrebe serijala "Duh u meni", roditelji dečaka po imenu Džejmi govorili su o strahotama koje su proživeli u najranijem dobu svog sina. Nakon što su njegove priče o potonuću Titanika postale sve češće, slikovitije i potkrepljenije činjenicama, odučili su da podrobnije prouče istoriju ovog čuvenog, a tako tragičnog broda i veruju da sada znaju ko je bio njihov sin u prošlom životu. Kako Džejmijeva majka veruje u reinkarnaciju, brzo je preptpostavila šta je problem sa malenim dečakom.

"Svi volimo da plivamo, svi volimo vodu. Zato imamo baze u dvorištu. Džejmi, međutim, nikada ne bi išao dalje od stepenica bazena. Čak iako bih ga ja spustila u vodu, doživeo bi panični napad, praktično bi se gušio, preklinjajući me da ga odvedem do plitkog dela. Bio je prestravljen dubokog dela bazena", ispričala je majka.

Foto: Printscreen YouTube

Džejmi je prvo počeo da priča o "prozoru u raju" i kako je svoju majku posmatrao dok je učila da vozi bickl kao devojčica, a kada je imao četiri ili pet godina, noćne more su postale sve češće i češće.

Noću je trčao kao da traži izlaz

"Odjednom bi počeo da trči. Nije gledao u vas ili u okruženje i uvek je izgledao uspaničeno, kao da traži izlaz", sećala se.

Kada je imao četiri godine, njegovi roditelji su otišli na večeru, a on je stao sa dadiljom - i odgledao "Titanik". Sutradan je počeo da ga crta. Za dve nedelje nacrtio je 50 crteža. Među njima je bio i prepolovljeni brod - sa svim prostorijama na poprečnom preseku.

"Poznavao je brod! Bio mu je u srcu! To nije mogao da sazna gledajući film. Bio je užasnut činjenicom da su ljudi u kotlarnici umrli prvi. Kao da je njegova greška bila to što su bili zarobljeni", pričali su uznemireni roditelji i rođena sestra, koja je forenzički psiholog.

Kada je imao pet godina, mami je pričao o greškama prilikom izgradnje broda- da su koristili gvožđe, umesto čelika - protiv njegove volje.

Džejmijeva majka i otac su zato krenuli u proučavanje istorije Titanika i došli su do zaključka da bi dečak mogao da bude jedan od njegovih tvoraca, glavni projektant - Tomas Endruz, koji je u noći tragedije odlučio da ne uđe u čamac za spasavanje, već da potpone zajedno sa Titanikom.

Posle izložbe o Titaniku desila se noć iz horor filma

U međuvremenu porodica iz Čikaga otišla je na izložbu posvećenu Titaniku, nadajući se da će i svi zajedno pronaći odgovore koji će njihovom najmlađem članu pomoći da prepbrodi sav teret prošlog života koji ga i dalje proganja. Međutim, tada je počeo horor.

Foto: Printscreen YouTube/ Today I Found Out

Jedno veče Džejmija je majka čula udarce iz njegove sobe. Ušla je i zatekla sina kako gleda u pod dok mu celo telo drhti, a lice mu se grči.

I dok je pokušavala da shvati šta treba da uradi, Džajemi je vrišteći rekao: "Tonemo". I to ne glasom dečaka.

"Počela sam da plačem, bilo je užasno. Ipak, dan za danom, nedelja za nedeljom i priče o Titaniku su prestale. Čini se kao da je trebalo ponovo da preživi traumu da bi mogao da nastavi dalje", zaključila je majka.

Džejmi danas ima 20 godina i studira dizajn na koledžu u Viskonsinu.

Autor: