AKTUELNO

Izrael ovim napadom nije napao samo Iran, već i sve okolne zemlje, Siriju, Irak i tako dalje, rekao je za Novo jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, prof. Velibor Stević, pukovnik u penziji.

Komentarišući to što je Izrael napao Iran sinoć, Stević je rekao da je to jedna velika greška.

- Amerika je napravila još veću. Bajden je naime izjavio da mogu da pobiju sve u Gazi, ali da ne diraju Iran, što je apsurd. On to nije smeo da kaže, kako mogu da unište jedan narod. Šta su Palestinci? Gde je tu međunarodno ratno pravo? – upitao je Stević.

Kako kaže, Izrael ovim napadom nije napao samo Iran, već i sve okolne zemlje, Siriju, Irak i tako dalje.

- Tu se širi jedan sukob i pravi veliko žarište. Moramo da razumemo da je to muslmanski svet i oni neće da dozvole da se Izrael iživljava nad tim narodom – rekao je Stević.

Foto: TV Pink Printscreen

Analitičar Srba Filipović, rekao je da je napad Izraela potpuno očekivan, upravo zbog napada koji su na njih izvršili iz Iraka.

- Ko je mislio da će Izrael biti napadnut a da neće odgovoriti, taj se grdno prevario. Da li je greška? Svakako jeste, svi ratovi su greška. Ali, izjava Bajdena je skandalozna, ako je tačna – rekao je Filipović.

Kako kaže, svaka sila gleda svoje interese, a mi moramo da gledamo svoje i da se trudimo da ne izgubimo svoju glavu.

Politički filozof Dragoljub Kojičić, rekao je da je sve zapaljeno i konflikt ne može da se održi u granicama u kojima je počeo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sada se proširio i to može da dođe do nepregledivih razmera – rekao je Kojičić.

Kako kaže, prvila nema zato što su neke od velikih sila suspendovale pravila. Dodaje da demokratija ne postoji, a uz demokratiju još jedna stvar je jako važna, a to je vladavina prava.

- Ne možete da nečije zločine evolirate kako vama padne na pamet – rekao je Kojičić.

Autor: