AKTUELNO

Drvena vrata na kojima je Rouz ( Kejt Vinslet ) plutala i uspela da preživi u filmu Titanik prodata su za 718.750 dolara.

Od kada je film stigao u bioskope 1997. godine, obožavaoci su se pitali da li je ovaj rekvizit, koji je zapravo deo okvira vrata iznad ulaza u salon prve klase na brodu, bio dovoljan da spase Džeka (Leonardo Di Kaprio ), umesto da tragično završi u ledenim vodama nakon potonuća legendarnog broda Titanik.

Prodati i kostimi

Prodaja rekvizita održana je u letovalištu Planet Holivud, a na aukciji su prodati i kostimi korišćeni tokom snimanja filma.

Reč je o rekvizitu koji je predstavljao deo vrata, a koji je, prema priči iz filma, bio dovoljan da Rouz pluta na njemu i tako izbegne smrt u Atlantiku.

U epizodi "Razotkrivanje mitova" iz 2012. režiser Titanika Džejms Kameron otkrio je da je dobio brojne poruke u kojima su mnogi optuživali Rouz da je sebična i Džeka nazivali „idiotom“.

Prihod od aukcije bio je 15,68 miliona dolara

Ali Kameron je prekinuo diskusiju, rekavši da je prema scenariju Džek "morao da umre".

Možda smo pogrešili, rekvizit je trebalo da bude malo manji, rekao je tada slavni reditelj.

Podloga je duga oko 2,4 metra i široka oko jedan metar.

Među ostalim rekvizitima prodatim na aukciji bio je i bič iz filma „Indijana Džons i hram ukletog“, koji je prodat za 535.000 dolara.

Kupac je platio 125.000 dolara za odelo Spajdermena koje je nosio Tobi Megvajer.