AKTUELNO

Snouden, koji od 2013. godine živi u egzilu u Rusiji, izjavio je za americki CBS da se SAD nisu saglasile da mu daju odbranu od javnog interesa, što bi mu omogućilo da pokuša da dokaže da je njegovo objavljivanje informacija bilo za opšte dobro.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

On tvrdi da američka administracija želi da protiv njega pokrene drugu vrstu procesa.

- Žele da koriste posebne procedure, da mogu da zatvore sudnicu i da javnost ne može da zna šta se deava. Ne žele ni porotu koja bi mogla da razmotri motive onoga što sam ucinio", kaže on, prenosi N1.bih.

Snouden je ranije izjavio da je 2013. godine tražio azil u Francuskoj kada je na vlasti bio Fransoa Oland i izrazio nadu da će mu sada predsednik Emanuel Makron to odobriti.

Desetak zemalja već je odbacilo njegov zahtev za azil.

Snouden je napisao memoare koji će danas biti puštenio u prodaju u više od 20 zemalja.

#Edvard Snouden

'