AKTUELNO

Pokojni kralj popa, Majkl Džekson, iza sebe je ostavio bogatu karijeru i troje dece, dva sina i jednu ćerku, Paris Džekson, koja danas proslavlja 25. rođendan. Ova mlada devojka izrasla je pravu lepoticu, i kako se čini, jedina je od svog oca nasledila i dar za muziku, iako je zastupljena i u svetu filma i mode.

Talentovana Paris danas je redovan gost i na najvećim manifestacijama, a njena pojava i na crvenom tepihu i mimo njega hipnotiše sve koji se tu nađu.

Danas se čini da je Džeksonova ćerka konačno i na dobrom putu, nakon što je godinama bila na lošem mestu zbog zloupotrebe narkotika i alkohola.

Inače, Paris kojoj je puno ime Paris Majkl Ketrin Džekson, majka je bivša supruga kralja popa Debi Rouv. Rođena je 1998. i nakon razvoda roditelja ostala je da živi sa ocem, sve do njegove tragične smrti.

Foto: Tanjug AP/Vianney Le Caer

Nažalost, upravo zbog toga što je bila prva koja ga je zatekla mrtvog, kao i svega što je usledilo nakon toga, Paris je tokom gotovo čitavog života patila od depresije, a čak je pokušala da okonča svoj život kada je imala 15.

Zbog problematičnog ponašanja često je menjala škole. Mnogo godina kasnije otkrila je upravo na Instagramu da je sve to bilo rezultat PTSD-a, odnosno posttraumatskog stresnog poremećaja koji je bio praćen noćnim morama i problemima sa poverenjem.

Ipak, Paris nije dozvoljavala da je definiše sve to što je doživljavala. Umesto toga, još jače se borila protiv svojih problema sa bolešću zavisnosti, a utehu je našla upravo u muzici, nastavljajući očev put. Zbog toga je i mnogi smatraju "jedinom pravom Džeksonovom nasledicom".

Foto: Printscreen YouTube/Michael Jackson

Danas nastupa na najvećim scenama i u popularnim tv emisijama, zbog čega joj predviđaju veliku karijeru. Doduše, mnogi se nadaju da je zauvek stavila tačku na traume iz prošlosti, iako se na njenom licu, i dan-danas oslikava senka tuge.

Soba užasa u kojoj je preminuo Džekson

Podsetimo, Princ i njegova sestra Paris prvi su čuli vrištanje služavke iz Džeksonove sobe. Uleteli su unutra i zatekli njegovog lekara koji pokušava da ga oživi. Kralj popa hitno je odvezen u bolnicu, međutim lekari ništa nisu mogli da urade. Kasnije je upravo Princ svedočio na suđenju koncertnom promoteru AEG Live LLC da je iz nemara angažovao Mareja, koji je kasnije osuđen za ubistvo iz nehata, jer je Džeksonu dao preveliku dozu anestetika propofola. Na saslušanju je rekao da njegov mlađi brat nije isprva potpuno shvatio gubitak, kao i da je njegovoj sestri bilo najteže od svih, ali i da je imao mnogo neprospavanih noći otkako mu je otac umro.

Zastrašujuće slike iz Džeksonove sobe

Poslednjih nedelja, mrežama kruže zastrašujući snimci i fotografije načinjene u njegovom nekadašnjem domu, a spoznaja u kakvom je haosu živeo jedan od najvećih umetnika veka mnoge je ostavila u šoku. Isto se odnosi i na prizor koji je dočekao doktore koji su radili obdukciju, jer to kako je zapravo pevač izgledao pred smrt, niko nije mogao da očekuje s obzirom da se bez maske retko kreatao, a lik je krio šeširima i visokim kragnama.

@0ddlyt3rr1fy1ng

👻 #oddlyterrifying #michaeljackson #bedroom #target #babies #scary #foryou

♬ Scary - The Thing About Noise

Koža mu je zaista prirodno bledela

Tokom svoje mladosti, Majkl Džekson je imao srednje braon, afro-američki ten, ali 1980-ih godina njegova koža se znatno posvetlila. Upitan, Majkl je tvrdio da ima stanje koje se zove vitiligo. Godinama kasnije, njegov izveštaj sa autopsije je potvrdio tu tvrdnju.

Džekson je izbeljivao kožu kremom po imenu Porcelana, ali ne znamo da li je izbeljivanje bilo pokušaj da se izjednače fleke ili je samo izbeljivanje izazvalo vitiligo.

Foto: Tanjug AP/Doug Pizac

Majkl je bio veoma blizak sa svojim dermatologom, dr Arnoldom Klajnom. Čak je i oženio njegovu medicinsku sestru, Debi Rouv, koja je mu je kasnije rodila decu.

Od 1984 godine - Majkl Džekson je bio ćelav

Iako je izgledalo kao da Majkl Džekson ima gustu, crnu kosu, on je od 1984. godine bio ćelav i nosio je perike.

Sve je to došlo kao posledica nesreće na setu kada se zapalio na bini i tom prilikom je ostao bez kose. Pevač je trajno istetovirao šiške na čelu, da bi preko toga nosio periku.

Ta nesreća je u neku ruku naterala Majkla Džeksona na veliku zavisnost od lekova protiv bolova, ali i na plastičnu hirurgiju.

Osim dve operacije nosa, Majkl je hirurškim putem napravio i rupice na bradi. Lekari su sugerisali da je Džekson patio od dismorfije. Veruje se da je imao operaciju da napuni svoje obraze, istanji usne i podigne čelo i td.

Imao je 50 godina kada je umro, a estetske korekcije i anoreksija trajno su uništile njegovo telo. Obdukcija je kasnije otkrila da je pevač imao užasne rane i ožiljke po čitavom telu.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini/InvisionAP

Pošto je zbog anoreksije konzumirao samo jedan mali obrok dnevno, obdukcija je u njegovom želucu našla samo gomilu pilula.

Kosu nije imao, samo periku, dok je imao istetovirane šiške i obrve, a usne je tetovirane u crveno. Čitava koža mu je bila prošarana što je potvrđivalo da je zaista patio od vitiliga.

Mrežama kruže i fotografije nastale na uviđaju nakon smrti slavnog pevača, a mnogi su saglasni da prizori bude jezu i teraju strah u kosti.

Ne samo što je sve bilo zapušteno, prljavo, već se činilo da Majkl i nije mogao da napušta sobu u kojoj je boravio.

Posebno jezive su bile reklame dece iz popularnog trgovinskog centra "Target" koje su bile po čitavoj prostoriji.

Nikome nije jasno zašto ih je držao u svojoj sobi. No, koliko mu je mentalno stanje narušeno svedoče i fotografije njegovih ličnih stvari koje su bile zapuštene i prljave. Kada se sve to uzme u obzir, nije iznenađujuće što Paris, koja je posebno bila vezana za oca, i dan-danas vuče traume od svega.

Autor: N. Ž.