AKTUELNO

Bitno je imati takmičarski duh.

Danijel Alibabić, pevač iz Podgorice, neretko dolazi da prati muzičko takmičenje "Pinkove zvezdice" kako bi pružio podršku deci koja idu u njegovu školi pevanja. Pored neospornog talenta koji poseduju svi klinci i klinceze, njima su potrebne osnovne smernice koje će ih izvesti na pravi put.

Mi krećemo od osnovnih, banalnih stvari, od toga kako držati mikrofon, kako se ponašati sa scenom. Profesorica Snežana sa njima radi sve vežbe tehnike disanja i sve ostalo što ih može zaštititi od velike treme da ih unazadi i da ne mogu da pruže svoj maksimum. Jasno je da kada se deca popnu na ovu scenu pred zaista sjajan žiri ne mogu da daju svojih 100 odsto kao što daju nama na probama. Ne kritikujem ih zbog toga, već ih bodirim, da u svakom  trenutku moraju da rade, da ono što pevaju to moraju i da prenesu na publiku i da im se veruje - rekao je Alibabić.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Od pesme sa kojom će se kandidati predstaviti možda najviše zavisi ocena žirija. Danijel je otkrio za portal Pink.rs da je on najvećim delom preuzeo odgovornost i da je on taj koji ih savetuje pri izboru pesama.

Možda najteži deo zadatka je odabrati pesmu. Ja se uglavnom tu najviše pitam, jer imam iskustva sa tim, znam šta oni mogu u tom trenutku izneti i da li je to u tom trenutku dobro za njih. Naravno, desi se da pogrešim, ali bolje da to bude moja greška, nego njihova (rekao je Danijel kroz smeh). Do sada se ispostavilo da smo birali originalne pesme, da se žiri oduševljavao izborima pesama naših kandidata.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Najgledanije muzičko takmičenje za decu, "Pinkove zvezdice", izvrsna je prilika koja se pruža najtalentovanijim mališanima da pokažu svoje umeće. Danijel je pratio i prethodne sezone ovog muzičkog programa i o ovome ima samo reči hvale.

Ja uvek ističem da je ovo najbolji i najlepši TV format koji se prikazuje na našim ekranima. Daj Bože da potraje što duže, jer ova deca su stvarno biser, nešto najlepše što možemo gledati pored svega što imamo priliku da gledamo. Ovo je zaista toliko lepo i interesantno i mislim da je ovo jedini TV format koji je okupio porodice da gledaju ovo. To je pobeda i prava stvar - rekao je sa oduševljenjem on.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Kako je većina talentovane dece pod njegovim mentorstvom došla do petog kruga, upitali smo ga koliko je bitno naći se u superfinalu i da li uopšte razmišlja da baš neko od svih mališana sa kojima on radi može da se nađe u toj poziciji.

Ja ih mnogo ne preopterećujem time, svakako da im usađujem da imaju od starta tu želju za pobedom. Ovo je takmičenje, da se razumemo, ali neka pokažu svoj talenat i negde moraju imati u sebi taj takmičarski duh. Nije ni lepo doći i nemati to, mora se imati taj stav. Ali to nije presudno. Ovde nije bitno da li si prvi, peti, deseti. Bitno je da se pokažeš u pravom svetlu i da svaki tvoj nastup bude pobednički, a to da li ćeš biti pobednik, to je manje važno.

Pročitajte još: Sergej Ćetković pred večerašnju emisiju OTKRIO KO SU NJEGOVI FAVORITI: On je za njega posebno OTKROVENJE ove sezone PINKOVIH ZVEZDICA! (VIDEO)

D. B.

#Danijel Alibabić

#Pinkove zvezdice

'