AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je potrebam dugoročni pristup za rešavanje problema sa ambrozijom u Beogradu, jer ta biljka za sve veći broj ljudi predstavlja zdravstveni problem.

- Sa ekspertima ćemo napraviti stručni tim koji će uraditi 20-godišnju strategiju za rešavanje ovog problema. Ovo je tipičan primer kako moramo dugoročno da planarimo, kako moramo svi, kao društvo, da pristupamo problemima, a potrebno je i podići svest gradajana o ovom problemu - kazao je Radojičić

Ambrozija u Beogradu još više procvetala zbog kiše, rekao je Radojičić i dodao da je rasprostranjena na 350.000 hektara i da zelene i neuredjene površine od te biljke čiste institucije ali da se zbog neodogovornosti pojedinaca taj korov ne uništava na privatnim poljoprivrednim posedima.

- Prema zakonu Srbije, pojedinci na svojim posedima moraju da uništavaju ambroziju, a ako to ne urade trebalo bi da budu kažnjeni. Kaznena politika nije dovoljno agresivna i okviru ove strategije moramo to da uzmemo u obzir kako bismo rešili problem koji je prisutan svuda u svetu -  rekao je on.

#Zoran Radojičić

'