AKTUELNO

Đoković za sada neće priključivati nikoga u svoj stručni štab kao glavnog trenera.

Novak Đoković je iznenadio čitav teniski svet odlukom da raskine saradnju sa Goranom Ivaniševićem, posle uspešne saradnje koja je izrodila 12 Grend slem titula.

Najbolji teniser sveta je emotivnom objavom na Instagramu obelodanio da sa Ivaniševićem više neće sarađivati i da ga mnogo voli, dok je legendarni Hrvat na to odgovorio emotikonima zahvalnosti i srca.

Novaku sezona nije počela kako je želeo, na Australijan openu jeste stigao do polufinala, ali se ozbiljno namučio u nekim mečevima sa znatno slabijim teniserima, potom je bilo loše i u Indijan Velsu gde je poražen u svom drugom meču, da bi potom odlučio da ne igra u Majamiju.

Posle toga stigla je i objava da Ivanišević više nije njegov trener.

Kako nezvanično saznajemo, Novak je odlučio da u nastavku sezone bude bez trenera, ali i to je podložno promenama.

Trenutno sve ide u tom pravcu da će pokušati da preokrene sezonu bez glavnog trenera, a sa ostatkom struč Novak je u jednom momentu karijere bio bez trenera, nakon raskida saradnje sa Borisom Bekerom, do povratka Marjana Vajde. Tada je ulogu trenera u jednom momentu imao čak i njegov brat Marko.

Ovako nešto nije smo viđali i kod mnogih vrhunskih trenera, pa je tako i Rodžer Federer imao neko vreme bio bez trenera u poznijem delu svoje karijere, a od aktivnih tenisera takav je slučaj i sa Nikom Kirjosom.

Zanimljivo je i da smo u Beogradu u utorak 26. marta videli Đokovića kako trenira u Beogradu na terenima na Košutnjaku, a sa njim je tada bio i Nenad Zimonjić, koji ga je svojevremeno trenirao u Dejvis kupu dok je bio selektor.

Autor: