AKTUELNO

Vasilije Micić je juče potvrdio da jedva čeka Olimpijske igre i nastup za Srbiju, a sada se javio još jedan NBA igrač.

Naime, Aleksej Pokuševski koji do sada nije imao priliku da nastupa za "orlove" na velikom takmičenju spreman je da se stavi na raspolaganje nacionalnom timu.

- Imam veliku želju da zaigram za reprezentaciju i nadam se da ću moći da se izborim za mesto u njoj - rekao je Pokuševski.

Sada je sezonu završio zdrav i pun samopouzdanja zbog partija koje je u finišu sezone pokazao u dresu Hornetsa. Samim tim i selektor Svetislav Pešić će imati slatke muke kada je u pitanju odabir putnika za Pariz na Olimpijske igre.

- To je naravno pitanje za trenera, ali ja imam veliku želju i daću sve od sebe da budem tamo.

On se osvrnuo i na tim koji okuplja Amerika.

- Kao u uvek, Amerika je svakako među favoritima, a tu je i Kanada koja ima veoma dobar tim. Tu stavljam i nas na vrhu sa Amerikancima.

Momak rođen 2001. godine, u profesionalne košarkaške vode je ušao 2019, ali preko Grčke, tačnije Olimpijakosa. Ipak, šira košarkaška javnost ga je upoznala kao vižljastog krilnog igrača u Oklahomi. Neki su išli toliko daleko da ga uporede sa Tonijem Kukočem zbog specifičnog stila igre. U nekoliko navrata je pokazivao da poređenja nisu bez osnova, ali opet ta reč... Povrede. Mnogo su ga usporile. I zbog njih je u Oklahomi izgubio mesto u rotaciji na početku ove sezone, ali i Šarlotu je pokazao da se vraća na pravi put.