AKTUELNO

Košarkaši Šarlota posle velikog preokreta uspeli su da savladaju Atlantu rezultatom 115:114.

Hoksi su u završnici prokockali veliku prednost i doživeli bolan poraz. Ovaj neuspeh ide na dušu treneru Kvinu Snajderu koji je u završnici meča, kada se rezultat lomio, zaboravio na klupi Bogdana Bogdanovića koji je bio ubedljivo najbolji na terenu. Bez kapitena Srbije Hoksi nisu imali rešenje u napadu, Šarlot je to iskoristio, napravio preokret i na kraju zasluženo slavio.

Bogdan je bio najefiksaniji u poraženom timu, za 22 minuta ubacio je 19 poena (5/10 za tri poena). Sjajan je bio je Vit Krejči koji je takođe imao 19 postignutih poena, ali je na terenu proveo 11 minuta više od kapitena naše reprezentacije.

Nakon meča, o srpskom košarkašu govorio je trener Atlante Kvin Snajder, koji se prisetio jedne situacije od pre 15-ak godina.

- Kad sam bio u stručnom štabu CSKA, igrali smo u Beogradu protiv Partizana. Bogdan je imao 16 ili 17 godina. Izašao sam ranije na teren da osetim atmosferu. Publika se već skupila. On je bio jedini igrač koji je šutirao! Verovatno se ne seća toga - rekao je Kvin i potom dodao:

Lepo je pratiti njegov put od drafta, preko Kingsa, uticaja Igora (Kokoškova), Srbina koji ima tu posebnu sezu sa njim... Bogdan nije samo ovog leta radio, već čitavog života. Profesionalac. Nisam znao da je oborio rekord, ali nisam iznenađen", dodao je Snajder.