AKTUELNO

Nekoliko rođaka i prijatelja došlo je u dvorište porodične kuće Dragijevića u Zlotu kako bi izjavilo saučešće Svetlani zbog smrti sina Dalibora i da bi prisustvovali sahrani.

U dvorištu pored komšija i rodbine, koji pokušavaju da uteše Svetlanu i hrabre je da izdrže, primetan je i veći broj inspektora kriminalističke policije, ali i uniformisanih policajaca.

Dalibor uhapšen je pod sumnjom da je zajedno sa ocem Radoslavom pomogao bratu Dejanu da sakrije telo ubijene Danke Ilić preminuo je od srčanog udara u noći između petka i subote.

On će danas biti sahranjen na Novom groblju u Zlotu, a sahrani neće prisustvovati njegov brat Dejan koji je osumnjičen da je ubio Danku Ilić, ali ni otac Radoslav koji je uhapšen zajedno sa Daliborom, jer im je sud u Zaječaru odbio zahtev da prisustvuju sahrani.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Privatna arhiva

Sahrana je trebalo da bude u 14 sati, ali prema nezavničnim informacijama ona će biti sat vremena kasnije i sanduk sa telom preminulog Dalibora će iz kapele direktno biti dovezeno na groblje.

Inače većina meštani Zlota ogorčeni činjenicom da je Dalibor pomogao Dejanu da sakrije telo nesrećne devojčice i ne žele da prisustvuju njegovoj sahrani.

- Poznajem ceo život Dejana Dragijevića i njegovu porodicu. Ali neću ići na sahranu njegovom bratu Daliboru, ne mogu da idem na sahranu čoveku koji je telo male Danke baci onegde kao da je obična kesa! Oni nemaju dušu ni Dejan, a ni Dalibor i njihov otac Rade... Zato niko iz Zlota, mislim na komšije, neće ići da isprati Dalibora - kazao je za Informer jedan od meštana koji je ogorčen da je Dejan zadavio Danku, a Dalibor i Radoslav mu pomogli da sakrije njeno telo.