AKTUELNO

Telo nesrećne devojčice još nije nađeno.

Malena Danka Ilić (2) ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom Polju. Za zločin su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" u Boru Srđan Janković i Dejan Dragijević koji se nalaze u pritvor.

Devojčica Danka (26.maerta) sa majkom i bratom došla je u vikendicu u Banskom Polju. Dok se Ivana okrenula da detetu da vodu, Danka je išetala iz dvorišta. Na svega nekoliko metara od kuće

Zločin su priznali, ali o detaljima nesreće i ubistva za sada se ne poklapaju.

Iz dosadašnje istrage saznali smo da su Srđan i Dejan bili u Banjskom Polju kako bi proverili šahtu. Stali su u blizine kuće porodice Ilić kako bi urinirali. Na svega 30-40 metara Dejan koji je bio za volanom službene "pande" pri brzini od 20 kilometara na sat udario je Danku Ilić. Njegov kolega i saučesnik u zločinu Srđan izašao je iz kola, uzeo dete koje je bilo bez svesti i bacio u zadnji deo vozila sa alatom. U jednom trenutku dete je došlo svesti. Međutim, ni Dejan ni Srđan se ne sećaju ko ju je udavio. Ipak, srđan se setio da ju je bacio na deponiju. samo dva dana kasnije dete je tražio sa ljudima koji su se dobrovoljno javili.

- Na GPS-u je zabeleženo čudno kretanje njihovog vozila. Priče im se ne poklapaju o davljenju deteta, jer se dete probudilo u toku vožnje i suvozač je udavio Danku, a oni ne mogu da se dogovore ko je izvršio davljenje, a kasnije su je bacili na deponiju - rekao je Ninoslav Cmolić načelnik UKP i gostujući na "Informer TV".

- Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubica ima blokadu i ne može da se seti gde je ostavio telo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udaraca, ali nisu bili usaglašeni o samom ubistvu deteta. Danka je bila u nesvesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila, a jedan od njih je i udavio i na kraju su se ratosiljali tela na deponiji - ispričao je Cmolić.