AKTUELNO

Bivši fudbalski sudija Raka Đurović kaže da je Crvena zvezda zasluženo pobedila u derbiju i pokazla da je bolji tim od Partizana.

- Što se tiče suđenja, postoje retke dileme za pojedine odluke koje sudije donesu. Najveći je problem što sudije donose odluke na osnovu rezultata i okolnosti. Laganije donose odluku kada je u pitanju ekipa koja je u povoljnijem položaju - naveo je Đurović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je naveo, ove dve-tri poslednje utakmice su daleko iznad nivoa prethodnih i pokazale su daleko veći kvalitet.

- Pompa se digla zbog sudija koji često taj kvalitet koji uspostave na početku utakmice ne mogu da primenjuju zbog okolnosti - istakao je Đurović uz ocenu da sudijama nije lako da ostanu nepristrasni.

Zamenik urednika sportske rubrike u Srpskom telegrafu Radovan Bibić navodi da su oba tima podigla kvalitet igre.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zvezda deluje mnogo uigranije poslednjih nekoliko meseci, od kada je došao trener Vladan Milojević. Iz utakmice u utakmicu Zvezda je stvorila mnogo šansi, to smo videli u svim utakmicama, ne smo u derbiju - rekao je Bibić i dodao da je i Partizan bolji, ali izgleda ne dovoljno.

Osvrnuvši se na prethodna tri derbija, urednik sportske rubrike u Informeru Vladimir Tomković je ocenio da je jučerašnji bio najmanjeg kvaliteta i intenziteta.

- Verovatno je razlog u kratkom vremenskom razmaku između dva takmičarska derbija. Sada smo imali smo pet dana. To su tri derbija za mesec dana i očigledno su se i jedni i drugi istrošili - rekao je Tomković.

Čini se, rekao da je, nakon dva zvezdina gola u prvih nekoliko minuta sve bilo jasno.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zvezda ima kvalitetniji tim i dužu klupu - zaključio je Tomković.

Autor: