AKTUELNO

Devetnaesta godišnjica od tragične pogibije 16 radnika Radio-televizije Srbije obeležena je danas komemorativnim skupom kod spomen-obeležja "Zašto", u Tašmajdanskom parku.

Venac na spomenik položio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević koji je rekao da bombardovanje zgrade RTS-a predstavlja presedan u modernoj istoriji i akt za koji se opravdanja ne mogu pronaći.

- Ljudi su ubijeni na radnom mestu, tokom izveštavanja o zločinima koje su u to vreme na teritoriji naše zemlje vršili teroristi OVK, potpomognuti snagama NATO-a. Bombardovanje zgrade televizije u gusto naseljenom delu grada do tada nije viđeno, a nama ostaje da se još jednom zapitamo 'zašto' - rekao je Petronijević, a prenosi gradska služba.

Foto: Beta

Pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović rekla je da 19 godina kasnije i dalje nemamo jasniju sliku o zločinu koji se dogodio.

- Devetnaest godina nakon stravičnog stradanja radnika RTS-a bledi tragovi vode do međunarodnih organizacija. Nije bilo ni izvinjenja ni objašnjenja, a iako istina ne umanjuje bol, daje nadu da će se utvrditi ko je odgovoran za ovaj zločin - izjavila je Trifunović.

Vence su položili predstavnici predstavnici novinarskih udruženja, porodica nastradalih, Ministarstva kulture i informisanja, kao i Radio-televizije Srbije.

#RTS

#bombardovanje

'