AKTUELNO

U toku je peti dan pretrage za devojčicom Dankom Ilić koja je nestala u Banjskom polju kod Bora.

Saša Milovanović, direktor Srpskog Telegrafa rekao je u Novom jutru kod Jovane Jeremić da je veoma indikativno to što je majka nestale devojčice izbrisala sve svoje poruke iz telefona.

U celoj ovoj priči koja je svakako potresla Srbiju nekkao se taj reflektor istrage okrenuo prema majci što ne znači ništa i dalje ali je indikativno da tu nešto nije u redu čak su otac i majka razdvojeni da ne bi komunicirali zbog interesa istrage - kaže Milovoanović zaključujući da tu nešto nije u redu.

On je rekao da je činjenica sobzirom na njen uzrast i konstiuciju da ona nije mogla da ode sama odatle već da postoji sumnja da je negde odvežena.

Foto: TV Pink Printscreen

Zoran Milosavljević, profesor izjavio je u Novom jutru kod Jovane Jeremić da je majka ostavila tragove od brisanja poruka do njenog načina kretanja.

On je naveo da se ovde radi o devojčici koja ima samo dve godine, to dete nije moglo daleko da ode, tu mora da postoji logistika.

Na tvrdnje nekih da postoji mogućnost da je dete prodato i da se nalazi već u inostranstvu Milosavljević je reako da je taj scenario najbolji jer bi znali da je dete živo.

- Dobro je to što se radi sap retragom terena tu su dronovi, termovizijske kamere koji će da vide da li je određeno zemljište kopano, to je nešto što ne želim da u tom pravcu idemo, a ova druga varijanta je moguća.

On je dodao da nije slučajno što je policija razdvojila roditelji i da policija vrlo dobro zna da vodi istragu, čim su odvojeni tu su svi sumnjivi.

Foto: TV Pink Printscreen

Dejan Miletić, profesor rekao je u novom jutru kod Jovane Jermeić da ga raduje kako smo reagovolai na ovu neprijatanu situaciju i kako smo celu državu podigli na noge.

- Za sada nema rezultata ali ovakvo odlučno i detaljno istraživanje situacije sigurno mora da da rezultate - rekao je Miletić.

On je dodao da je veoma važno da mi uspostavimo jednu sistemsku reakciju što i jesmo učinili i da je to ključno i odvaraćajući faktor sa jedne strane a sa druge ohrabrujući.

Miletić navodi da policija ne bi toliko išla po kanalima sa pretragom i kopala zemlju da ne postoji mogućnost da dete nije ni živo, način na koji se vrši istraga ukazuje da se traži način na koji je ono nestalo.