AKTUELNO

Nakon paklenih vrućina RHMZ najavljuje lokalnu pojavu kiše i pljuskova.

- U naredna dva sata na jugu i jugozapadu Srbije, kao i na području Banata sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom - navodi se na sajtu RHMZ.

Takođe, RHMZ najavljuje da se kraja meseca zadržava toplo vreme sa najvišom temperaturom od 30 do 35 °C.

Foto: RHMZ

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, posle podne uz promenljivu oblačnost sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom na zapadu, jugozapadu i jugu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, u južnom Banatu povremeno jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 22 stepena Celzijusa, a najviša dnevna od 31 do 34 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo, posle podne uz promenljivu oblačnost na širem području grada moguća je kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 22 stepena Celzijusa, najviša oko 33 stepena.

ŽUTI METEOALARM

Na teritoriji cele Srbije na snazi je žuti meteoalarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Naredne nedelje u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo sa najvišom temperaturom od 31 do 35 stepeni.

Početkom sedmice, uz promenljivu oblačnost posle podne na zapadu, jugozapadu i jugu ponegde će biti kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Foto: RHMZ

U Beogradu će narednih sedam dana biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 25. avgust 2019. godine:

Očekivana biometeorološka situacija nepovolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Visoke temperature zahtevaju opreznost i kod zdravih i obolelih osoba, pa se preporučuje adekvatna zaštita od UV zračenja i izbegavanje većih napora u najtoplijem delu dana.

#Vremenska prognoza

'