AKTUELNO

Lazarevčani će početkom leta dobiti novu modernu pijacu nalik onima u centru Beograda. Pijaca će biti zatvorenog tipa - imaće oko 100 tezgi i dvadesetak lokala. Imaće poseban deo za mlečne proizvode. Vrednost investicije iznosi oko 360 miliona dinara.

Posle više decenija meštani Lazarevca će dobiti novu modernu pijacu koja će se prostirati na oko 2.000 kvadratnih metara.

Foto: TV Pink Printscreen

- Očekujem da svi radovi budu gotovi do kraja juna meseca, ostala je fasada da krene da se radi, unutra je manje - više sve gotovo. Ljudi iz Lazarevca su želeli da imaju pijacu poput onih u centru Beograda - kaže Luka Petrović iz Sekretarijata za investicije grada Beograda.

Foto: TV Pink Printscreen

Ova pijaca biće nalik Palilulskoj pijaci, zatvorenog tipa. Uz samu tržnicu biće i dodat ih 25 paring mesta, dok je preko puta izgrađeno već 54 parking mesta.

Foto: TV Pink Printscreen

Biće podeljena na dve zone -u prizemlju će biti zona za voće i povrće i mesne proizvode, a na spratu je ostavljen prostor za administraciju, kuhinju i toalete - objasnio je Petrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Građani Lazarevca ne kriju zadovoljstvo jer će dobiti novu, modernu pijacu.

Foto: TV Pink Printscreen

Rok za završetak radova je početak juna, a javno obećanje izvođača radova je da će pijaca otvoriti vrata prodavcima i kupcima.

Autor: